Soffan i vardagsrummet är en av favoritplatserna hemma hos Pernilla Wahlgren, annars njuter hon helst lediga dagar runt om på Lidingö. Vi spanar in vad hon gillar!

Pernilla Wahlgrens magnifika gula sekelskiftesvilla, en gång i tiden områdets Ica-affär, ligger fullt synlig för alla som råkar promenera förbi.

– Jag var på Lidingö jättemycket när jag och Niclas spelade in barnprogrammet Nicke och Nilla och fastnade för den vackra naturen och alla fina miljöer, berättar Pernilla i Sköna hem nr 10, 2009.

Efter tre år i lägenhet på Östermalm flyttade Pernilla, som enligt egen utsago inte är husfixartypen och varken kan snicka eller måla, till drömhuset där på Lidingö.

Men vi som följer Pernillas blogg här på mama vet att husfixar-hjälp finns nära till hands.

– Utan min kompis Susanne skulle ingenting bli sytt, målat eller tapetserat här hemma, det är guld värt att ha sådana kompisar, säger Pernilla.

Pernillas favoritbutik. Syster Lycklig på Tegnérgatan i Stockholm.

Pernilla som firar imponerande 30 år som artist i år,  älskar långa promenader runt Lidingö, storsar längst vattnet eller powerwalkar ut till Långängens herrgård för att avsluta med en fika. Däremot ligger favoritbutiken mitt inne i Stockholms city.

Läs mer om Pernillas favoritställen på skonahem.com.