Journalisten och mama-bloggaren Jenny Strömstedt har varit på omslaget av mama två gånger genom de tio år som tidningen funnits. "mama är enda stället där jag kan tänka mig att visa upp mig med barnen", säger Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt

Ålder: 41.

Familj: Maken Niklas Strömstedt, 54, tvillingdöttrarna Kitty och Mika, 13, och lillasyster Vanna, 10 (alla tre med Fredrik Östergren), Niklas barn Adam, 25, och Simon, 21, (med Efva Attling, 61) och Maja, 13, (med Agneta Sjödin, 45). Och så Devon Rex-katterna Eva Charlotte (döpt efter och av Efvas nuvarande fru Eva Dahlgren), 52) och Kerstin.

Gör: Programledare i Nyhetsmorgon (TV4), i höst återkommer talkshowen ”Jenny Strömstedt”.

Bor: I lägenhet i Stockholm.

Blogg: blogg.mama.nu/jennystromstedt/

Dubbla omslag, hur var det?
– Härligt! Det var väldigt roligt. För jag är stolt över mina barn. mama är enda stället där jag kan tänka mig visa upp mig med dem. Jag tycker att tidningen både problematiserar och hyllar moderskapet på ett bra sätt.

Sist vi träffades, 2011, var det väldigt harmoniskt hemma hos er, med den stora styvfamiljen som du älskar och gärna hyllar?
– Det har blivit ännu mer harmoniskt, vi har fått en katt till, Kerstin, hon och Eva Charlotte älskar varandra, låter ju larvigt, men jag är helt besatt av de där katterna.

Hur hamnar man i harmonin?
– Det hänger bland annat mycket på hur mannen bejakar sitt föräldraskap. Nu när barnen är äldre kan man åka på långa resor tillsammans, det bygger ju också familjen. Vi satt och tittade på bilder i våra telefoner häromdagen, och konstaterade vad mycket vi har gjort tillsammans. Vi bygger vår egen historia. Då bygger man framtiden på samma gång.

Jenny Strömstedt har varit på två mama-omslag, i augusti/september 2008 och i september 2011.