Hon filmade sin förlossning och låter oss vara med varje steg i hennes nya mammaliv. Margaux Dietz är Årets Nykläckta mama.

MARGAUX DIETZ

Ålder: 27.

Bor: Stockholm.

Familj: Pojkvännen Jacob Liebermann, 32, och Arnold, 5 månader.

Gör: Youtuber, bloggare och Instagramprofil. Driver podcasten Parterapi tillsammans med pojkvännen. Vann nyligen utmärkelsen Årets influencer på Influencer-galan.

På Årets mama den 13 november korades influencern Margaux Dietz, 27, till Årets Nykläckta mama. Och visst var vi många som imponerades av hennes förlossningsfilm, som hon delade med sig av i sin Youtube-kanal?

–  Jag vaknade den där dagen och fick en speciell känsla. Så jag avbokade allt jag hade på schemat, satte kamerorna på laddning och gick för att hämta ett sista paket. Jag skulle köpa snacks till BB-väskan när det sa ”PANG”. Jag dök in i 7-Elevenbutiken, var det här vatten, var det kiss? Det slutade inte att rinna. Jag började filma medan jag ringde Jacob, och sprang hemåt, berättar hon.

LÄS MER: Kevin Walker: ”Min dotter är allt man kan önska!”

Margaux Dietz filmade sin förlossning

Efter det fortsatte hon att dokumentera förloppet, såväl hemma som på sjukhuset.

– Alla kameror var laddade och eftersom det var så lugnt när vi kom in till förlossningen så placerade jag ut dem i rummet. I efterhand har jag klippt på ett sätt som känns bekvämt för mig, samtidigt som det fortfarande är väldigt ärligt.

Margaux Dietz på förlossningen

Margaux lät sina följare hänga med till förlossningen. Foto: Youtube

Natten till den 27 april i år föddes så lille Arnold, och mammalivet har inte alls varit så tufft som Margaux föreställt sig.

Vad trodde du skulle vara jobbigare?
– Allt! Att det skulle finnas en massa tråkiga stunder där jag frågade mig själv varför jag hade blivit mamma. Men sådana stunder finns ju inte. Varenda millimeter av tillvaron med Arnold känns fulländad. Allt är så roligt. Vi har döpt om hans babygym till hans kontor, där han ligger och pratar med sina kolleger. Ibland blir Arnold arg när han får jobba över, som en söndag – vem vill jobba då? Och så skrattar vi och plötsligt känns det lite bättre.

LÄS MER: Robin Bengtsson: ­”En sorg att ha sonen på deltid”

Startade Preggogruppen på Facebook

– Jag startade en grupp på Facebook när jag var gravid som heter Preggogruppen. Nu är vi cirka 1 400 medlemmar och det är en sådan härlig stämning. Alla tipsar, stöttar och delar med sig. Jag är så stolt över det, och hur alla hjälper varandra.

Margaux Dietz filmade sin förlossning

Foto: Hannah Hedin

”mama tools”-bältet – allt en nykläckt och stilmedveten mama behöver.

Däremot har det funnits ett fåtal stunder som även har kört slut på ett energiknippe som Margaux:

– Alla sa att jag skulle vara så trött första tiden efter att Arnold hade kommit, men jag har aldrig varit så pigg i hela mitt liv. När vi kom hem från BB hade vi besök fyra dagar i sträck. Det kändes helt okej för mig. Den där dippen som alla pratar om, den kom aldrig riktigt, förutom en enda mörk stund, berättar hon och fortsätter:

– Jag hade känt mig stressad den dagen. Kom hem, skulle laga mat och brände den, samtidigt som det kom gäster tillsammans med min bror – som började ställa frågor om sin deklaration. Det var ingen stor grej, men jag bröt ihop. Jag grät och sa: ”Varför står jag här och lagar mat till alla, när den ändå blir bränd och äcklig? Och bebisen, jag har ju ingen tid för honom!” Just då var det gigantiskt. Den upplevelsen gjorde att jag i dag känner en enorm respekt för alla mammor som drabbas av riktig ”baby blues”. För de får bära den känslan hela tiden.

Detta är en rewrite av originalintervjun gjord av Therese Lukic. Läs resten av artikeln i mama nr 11, där Margaux bland annat berättar om förlossningen, sonens omskärelse och hur ensam hon kände sig under graviditeten. I butik nu!

Omslaget till mama nr 11 2017, med Margaux Dietz

Foto: Hannah Hedin

Foto: Hannah Hedin
Styling: Louise Zetterström/Artofficial agency
Hår och makeup: Nathalie Berzelius/O&M
Fotoassistent: Yohanna Idha

Istället för att köpa lösnummer, börja prenumerera på mama!

NUVARANDE Årets Nykläckta mama Margaux Dietz: ”Arnold har gjort mig ännu starkare”
NÄSTA Årets Lekfullaste mama Julia Bergman: ”Jag ser Downs syndrom som en gåva”