mama firar 10 år och omslagen har prytts av många spännande mammor. Ann Söderlund, 40, var på mamas omslag i september 2009. "Jag har faktiskt aldrig känt mig så snygg och lyckad som med de bilderna", säger Ann Söderlund.

Ann Söderlund

Ålder: 40.

Familj: Sönerna Ossian, 10, Ilon, 8,5, och Dante, 7 (med Nanok Bie).

Gör: Programledare för vetenskapsprogrammet ”Struten” för barn i Kunskapskanalen, skriver på boken ”Konsten att tala med tweenies” och håller på med ett dokumentärprojekt om att leva som medberoende till en psykiskt sjuk.

Bor: Lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Omslagsmamma, hur kändes det?
– Jag har faktiskt aldrig känt mig så snygg och lyckad som med de bilderna. Kändes som Karolina (Henke) fångade rätt mycket av energin i vår familj. Lite stökig, lite busig, men stöket får man kompensera med lite kärlek och lek.

Det är roligt, för ni har verkligen fått en av varje, Ossian är Nanok, Ilon du och Dante mittemellan!

– Jag trodde jag bara kunde få barn med bruna rådjursögon, tills jag fick Ilon.

Som var en dramatisk förlossning du berättade om i mama, du förlorade en hel del blod och Ilon har varit mycket sjuk. Och du och

barnens pappa har haft det stormigt, 2009 var ni för tillfället särbor, vad hände sedan?
– Det som har hänt är att jag i alla fall inte blivit med barn igen, vilket känns som en bedrift. Att få tre barn på fyra år … Efter jag var på omslaget flyttade jag och Nanok ihop igen. Efter den första återföreningstiden fick vi inte till det i alla fall, nu har vi separerat på riktigt. Det är en stor sorg. Antingen kompenserar man genom att skaffa fler barn, eller så inser man att det inte är hållbart längre. Det är sällan stabilt när man lever i en relation som är passionerad.