7 saker du tänkt göra under föräldraledigheten – som ABSOLUT inte blir av

Föräldraledighet! SÅ mycket tid att utvecklas och äntligen lära sig ett nytt språk. Ledsen att behöva göra dig besviken – här är 7 saker som helt enkelt inte kommer att inträffa.

1. Utveckla nya talanger

Du tänker innan: ”Jag ska ta tag i så många projekt! Som att lära mig spela piano så att vi kan bli en musikfamilj.”

Det här händer: Du köpte ett piano. Innan barnet föds alltså. Sedan står det där orört, som ett monument över din piniga överoptimism, för all framtid.

2. Det här tramset om att man inte får sömn

Du tänker innan: ”Bebisar sover ju bara. 20 timmar per dygn står det i första kapitlet i barnboken. SÅ mycket tid att ta igen sig på, ifall jag skulle behöva gå upp på nätterna.” VACAY.

Det här händer: Hm. Anledningen till att det står i första kapitlet är ju just att det händer i början. Vi upprepar. I BÖRJAN. DEN FÖRSTA VECKAN. Från och med den andra veckan kan det mycket väl vara så att bebisen sover tjugo minuter totalt på en hel dag. Max. Och vaknar en gång i halvtimmen. Hela natten.

Läs också: Därför får du gråa hår när du blir förälder

3. Kolla tv-serier

Du tänker innan: "Jag blir så skadeglad när jag tänker på hur mycket jag kommer att titta ikapp Game of thrones hela dagarna medan mina kollegor måste jobba. MOAHAHAHA."

Det här händer: Du har så mycket amningshjärna att skulle du behöva hålla reda på de tre första karaktärerna skulle du sedan behöva vila en månad i sträck = SÅ dåligt för bebisen. Dessutom går det ju bara titta medan bebisen sover. LOL. Se punkten ovan.

4. Njuta av relationsboosten

Du tänker innan: ”Åh det måste vara så mysigt för parrelationen att man fått en liten person att älska och vårda ömt tillsammans. Som en relationsboost”

Det här händer: Den enda relationsboosten som utdelas är sparkar mot den snarkande partnern.

5. Lära sig ett nytt språk

Du tänker innan: ”Jag ska gå en kvällskurs i italienska. Har alltid velat göra det och det är bäst att passa på nu när jag har tid.”

Det här händer: Du försöker lära dig svenska ord du glömt på grund av sömnbrist och utmattning. Vad betyder till exempel kraftsamling?

6. Lattehänga med polare

Du tänker innan: ”Jag kommer att gå och fika med vänner hela dagarna! Jag är nog verkligen en sådan som folk kommer att kalla lattemamma.”

Det här händer: Just det, de där vännerna jobbar ju hela dagarna. Och fika överhuvudtaget? Hallå, varför berättar de inte på BVC att man bara kan göra det de tre första månaderna i barnets liv och då vill man typ ändå inte gå ut för att man tycker bebisen är för bräcklig? När barnet är äldre går det inte ha med på fik. Enda lugna stunden är när man ammar. Och då kommer det fram en gubbe och säger ”Det är okej att amma här.” Eh ja jo, tack, jag bryr mig VERKLIGEN om din åsikt.

7. Åka till Thailand i ett halvår

Du tänker innan: "Åh, vi kan ta ut dubbeldagar och frilansa och backpacka runt. Äntligen blir livsdrömmen av. Mysigt med en bebis på höften också, som en supergullig strandaccessoar!"

Det här händer: "Herregud, vågar vi verkligen ta med bebisen ända till Småland? Och om vi vågar, ORKAR vi?"

Läs också: 10 saker vi sa innan vi fick barn (det fick man ju äta upp!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!