8 saker som inträffar första gången nyblivna föräldrar har barnvakt

Ni har för första gången vågat lämna bort er lilla bebis till en barnvakt för att gå ut och äta på tu man hand. Två timmar av fullt fokus på dig och din partner. Synd bara att det är så svårt att njuta…

1. Den sista måltiden-feelingen

Du tar det absolut dyraste på menyn. Oavsett vad det är. Du har nämligen ingen aning om när du får äta ostört nästa gång.

2. Ät-effektiviteten

Du kastar i dig maten, trots att du bestämt dig för att njuta. Det sker liksom av gammal vana.

3. Prioriteringsfail

Äntligen ledig tid med din partner. Frihet! Åh så underbart att få prata som ni gjorde före barn! Men, vad gör ni? Jo. Tittar på era mobiler. PÅ BILDER PÅ ER BEBIS. Och säger ”Guuuud vad jag saknar de där fötterna nu”.

4. Katastroftänket del 1

”Den där lampan i hallen hemma höll väl på att gå sönder? Tänk om barnvakten får för sig att byta den, hämtar stegen och klättrar upp MED bebisen i famnen och ramlar ner? Med bebisens huvud före!”

5. Bröstexpansionen

Kommer du ihåg när Charlotte Perrelli berättade att hennes bröst växte i direktsändning när hon programledde Melodifestivalen 2004? Well, det var inget skämt. OM man ammar, och inte får tillgång till sitt barn på några timmar, blir brösten större för varje minut. Och hårdare 😣.

Kom ut lite mer! Unna dig en heldag med mode och skönhet den 27 oktober: Kom på Sweden Fashion and Beauty Day

6. Katastroftänket del 2

”Tänk om barnvakten får för sig att ta en promenad med vagnen? Vi sa ju att det var okej, men kanske inte egentligen? Tänk om hen vänder sig om i en nerförsbacke och tappar greppet och vagnen rullar ner mot den trafikerade gatan?!”

7. Sms-paniken

”Vi måste sms:a för att se hur de har det där hemma. Så, nu är det bara att vänta på svar. En minut, två minuter, tre minuter. HERREUD NÅGOT HAR HÄNT. Fyra minuter, nu åker vi hem? Fem minuter, pjo nu kom svaret. Varför vill de skrämmas så?”

8. Handpumpningen på toaletten

Det här med att man måste gå på toaletten och handpumpa ur brösten (om man ammar)! Det är så märkligt bara. Yet livsnödvändigt. För de blir stenhårda och det enda man längtar efter är release. Plus att kläderna blir blötare och blötare eftersom man lämnade amningsinläggen hemma (ville vara "fin") och brösten självsprutar varje gång man hör något som låter som en bebis gråt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!