Naglar som skivar sig och går av är ett problem som många drabbas av och värst är det oftast på vintern. mama tipsar om hur du får sköra naglar i form igen.

Varför får man sköra naglar?

Även naglarna torkar ut, som allting annat så här års, och i de allra flesta fall beror en skivande nagel på att dess naturliga fukt- och oljebalans har rubbats, även om saker som gener, kostvanor och tuff tangentbordsteknik också kan påverka.

LÄS MER: Lackat & klart – 5 sätt att fixa sommarsnygga naglar!

Hur stärker man sköra naglar?

Ditt mammaliv kanske inte tillåter ett besök hos nagelstudion, men du kan själv lära dig att fila naglarna på rätt sätt – inte fram och tillbaka, utan från sidorna och mot mitten, för att hindra att nageln flikar sig. Byt gärna ut pappersfilen mot en bättre kristallfil, men släng däremot polerfilen som du använder på nagelns ovansida eftersom den bara gör dina naglar tunnare och mer benägna att gå i sönder.

Nagelolja mot sköra naglar – expertens tips

– Allra första steget mot att lösa problemet är att skaffa en riktigt bra nagelolja och gärna smörja två gånger om dagen. Hjälp också naglarna att hålla sin fuktbalans genom att undvika kontakt med uttorkande ämnen som rengöringsmedel, stora mängder vatten och alkoholer, så ett par fina disk- och städhandskar är alltså ett hett tips, säger Cia Lorentzon, diplomerad nagelspecialist.

Stärk sköra naglar – en nödlösning

Franska Kure Bazaars ekolack innehåller en stor andel naturliga ingredienser för att hålla naglar friska och starka, och finns i fantastiska färger, som Boyfriend (grön), Cashmere (grå) och Chloé (rosa). 175 kr/10 ml.

Nagelolja stärker sköra naglar.