Dags att lyfta blicken mot en ny mascara? Vår skönhetsredaktör Carin Carlgren har kollat vilka som är bäst i test. Som småbarnsmamma vill man ju ha en som klarar både gråt, sand i ögonen och vattenstänk i poolen (om man nu orkar sminka sig då), samtidigt som den går fort att applicera stressiga vardagsmorgnar.

Mascara – bäst i test

Artikeln innehåller köplänkar

1. Favoritmascaran!

Eyes to kill, ca 360 kr, Giorgio Armani.

Bestseller av en anledning. Du får en helt otrolig längd och volym, fransarna slår mot glasögonen om du råkar ha sådana. Mascaran känns torr och hållbar, vilket gör att formen och volymen håller hela dagen utan att smula.

Betyg: mmmmm

Mascara bäst i test från Armani

Läs mer och köp här

2. Mascara med maffig volym

Hypnôse, ca 315 kr, Lancôme.

Klassisk volymmascara som har de tre egenskaper många letar efter: den nattsvarta och lite blöta formulan går att jobba upp i flera lager för maffig volym utan att det blir klumpar, plus att fransarna blir fint separerade och böjda.  

Betyg: mmmmm

Mascara bäst i test från Lancome

Läs mer och köp här

 3. Bra budgetalternativ

Nordic chic full on volume mascara, ca 149 kr, Lumene.

Budgetmascara som levererar volym och längd. Om du bygger flera lager tenderar mascaran att klumpa ihop lite, men resultatet är helt godkänt. Fransarna känns mjuka och naturliga under dagen.  

Betyg: mmmm

Mascara bäst i test från Lumene

Läs mer och köp här 

4. Dramatisk längd

Dark magic, ca 179 kr, Max Factor. 

Max Factors nya Dark magic gör dig inte besviken. Den vågformade borsten ger framför allt en längd med dramatisk effekt, men också volym. De lackblanka pigmenten ger intensiv svärta, och gör också att fransarna ser lite blöta ut. Plus för gummigreppet på hylsan som är enkel att hålla i.   

Betyg: mmmm

Mascara bäst i test från Max Factor

Läs mer och köp här

5. Mascara som ger fin böjning

Magna, ca 219 kr, Idun. 

Jobba med borsten upp och ner, så att toppen av bågen trycker upp dina fransar, för en fin böjning. Men du måste jobba några varv för att få till volymen. Den krämiga formulan är nattsvart och lite blöt, för dig som gillar extra svärta. 

Betyg: mmmm

Mascara bäst i test från Idun

Läs mer och köp här

6. Lååånga fransar

Vertige longueur, ca 189 kr, Yves Rocher.

Den långa smala borsten och formulan på mascaran är anpassad för att ge så mycket längd som möjligt – och fransarna blir verkligen uppböjda, separerade och långa utan att kladda. Gummiborsten är skön och enkel att jobba med.  

Betyg: mmmm

Mascara bäst i test från Yves Rocher

Läs mer och köp här

7. Mascara med wow-effekt

High impact mascara, ca 225 kr, Clinique.

Du får verkligen wow-effekt med den här klassikern till mascara, som ger volym och längd med intensiv svart färg. Du kan jobba flera lager utan att mascaran klumpar eller flagar, men den fäller lite om det regnar ute. 

Betyg: mmmm

Mascara bäst i test från Clinique

Läs mer och köp här

8. Smarta borstar

Bold & bad lash, ca 250 kr, Mac. 

Mascaran har två smarta borstar, en stor för de övre fransarna och en mini för de undre, och formulan är olika i de två olika hylsorna. De övre fransarna får maffig volym och bra separation. De undre får en mer subtil täckning, inga spindelben i sikte här! 

Betyg: mmmmm

Mascara bäst i test från Mac

Läs mer och köp här

 

9. Intensiv svärta 

Volume effet faux cils mascara noir radical, ca 325 kr, Yves Saint Laurent.

Borsten och formulan på den här härligheten gör att du får mycket produkt efter bara ett svep – det räcker med två lager för ett biffigt resultat (inget för dig som gillar att jobba flera lager för en uppböjd solfjäder med andra ord). Intensiv svärta som tar någon minut att torka. Sitter bra under dagen.

Betyg: mmmmm

Mascara bäst i test från YSL

Läs mer och köp här 

Glöm inte att fixa sommarläsningen också!

Prenumerera på mama och få lyxiga gåvor

NUVARANDE Dags för ny mascara? Dessa är bäst i test enligt skönhetsredaktören
NÄSTA Jennifer Lofland Gustafsson: ”Mina amningsbröst läcker om nätterna”