Svenska Johanna Dauphin, 34, mamma till Francis, 7 månader, delar sin tid mellan Usa och Stockholm. Här är hennes mama-favoriter.

Johanna Dauphin

Ålder: 34.

Familj:
Maken Fredrik, 36, och sonen Francis, 7 månader.

Bor: I Los Angeles, New York och Stockholm.

Gör: Designer (smycken, väskor, plagg) som driver egna företaget J Dauphin.

Aktuell:
Med höstkollektionen 2011.

Restaurangtips:
”När vi äter ute hela familjen gillar vi Matsuhisa i Los Angeles, Anahi i Paris, Mastino i Rom och The Wawerly Inn i New York.

Hur inspireras du som mamma?
– Saker som tidigare har varit viktiga är nu totalt avgörande – att leva hälsosamt och handla organiskt och närodlat, för Francis skull. Naturen påverkar barn positivt, de blir lugnare och gladare när de får vara ute. Vi promenerar minst två timmar varje dag. En ledig dag åker vi ut i öknen, upp i bergen eller går på utställningar – jag gillar Scott Campbells ”Noblesse oblige” på galleri Ohwow i Los Angeles.

En bok som förändrat dig?

– Jag har läst nästan alla böcker ur Carl Gustav Jungs samling ”Collected works”. De vidgar ditt synsätt och ger en djup och postmodernistisk syn på verkligheten. De raserar vikten av dagens samhälles ytlighet och ger livet ny mening.

Familjens favoritresmål?
– Tulum i Mexiko, Palm Springs i Kalifornien, Malawi och Tokyo är klara favoriter.

Favoritplagg i garderoben?

– Mina slitna herrjeans från Dior. Jag har upptäckt att alla som en gång köpt ett par, tjej som kille, inte kan sluta… Jag köpte mina första för åtta år sedan och är fast.

På vilket sätt inspirerar Francis?
– Genom att få ett leende av sitt barn förstår man vad som är viktigt. Nu gör jag bara det jag med hjärtat känner hundra procent för. Jag är mer effektiv på jobbet för att hinna med allt jag vill.