Den ska ge mörka, täta (och flörtiga!) fransar – helst på ett kick. mamas Frida Fahrman vet vilka mascaror som ger maximalt med volym!

Volymmascara 1: Extrem volym

En perfekt volymmascara som ger en fantastisk finish. Det vinklade skaftet med den nätta borsten gör det enkelt att definiera frans för frans, inga klumpar här inte. Den rasar heller inte ner under ögat och är lätt att tvätta bort. Ett plus för den otroligt snygga förpackningen!

Grandiôse extreme, 310 kr, Lancôme.

Betyg: 5/5

Volymmascara 2: Prisvärd vardagsfavorit

En otroligt bra definitionsmascara som är enkel att få mycket volym med. Borsten gör att man kommer åt både vid roten och på längden. Den täcker alla strån snabbt och är väldigt prisvärd. Det här är min egen personliga vardagsmascara.

Insane volume lash styler, 169 kr, Isadora.

Betyg: 4/5

Volymmascara 3: Volym och längd

Den lilla borsten gör den här mascaran riktigt bra, du kan jobba upp volym i flera lager med de olika sidorna. Den kortare sidan gör det enklare att komma åt inne vid rötterna och den längre borsten ger volym och längd.

Lash sensational, 129 kr, Maybelline New York.

Betyg: 4/5

Volymmascara 4: Klassiker

En klassisk favorit som ger både definition och volym. Den lite mindre borsten med en svag vinkling gör den lätt att jobba med. Passar perfekt om du har tunna, korta fransar och vill ha ordentligt med volym.

Masterpiece max, 170 kr, Max factor.

Betyg: 5/5

Volymmascara 5: En fullpoängare

Gör verkligen sitt namn rättvisa, för den ger chockerande bra volym! Tunna lager på lager gör att du kan bygga upp perfekta wawawoomfransar utan att det ser klumpigt ut. Sitter jättebra och dessutom doftar den gott!

The Shock, 275 kr, Yves Saint Laurent.

Betyg: 5/5

Volymmascara 6: Välkommen nyhet

Den här mascaran har en längre borste, så den passar dig med många fransar och en längre franslinje. Ger volym men också längd. Borsten ger inte alltför mycket mascara på en gång, så det går utmärkt att jobba upp volym i flera lager.

X-rated, 220 kr, Smashbox.

Betyg: 4/5

ANNONS

Volymmascara 7: Ekologisk vårdande

Ju mer du använder denna vårdande mascara med ”näring” desto bättre mår fransarna – och det fungerar faktiskt! Samtidigt som du tar hand om fransarna får du fin volym och definition. Plus för att den är ekologisk.

Conditioning volume 3-D mascara, 275 kr, Lashfood.

Betyg: /5

Volymmascara 8: Ger färg och fyllighet

Ont om tid? Den här borsten ger mycket mascara på en gång och du får snabbt och enkelt ordentlig fyllighet och volym. Den separerar ändå fransarna fint och trots att den ger mycket färg så ser det inte klumpigt ut. Den sitter också riktigt bra.

O!Mega lash volumizing mascara, 315 kr, Marc Jacobs.

Betyg: 4/5

Alla skönhetsprodukter som fått bäst i test

I varje nummer av mama gör vår skönhetsredaktör Frida Fahrman ett skönhetstest och listar de bästa produkterna – nyheter som klassiker.

Läs alla skönhetstest här:

mama nr 9/2017: Mascara

mama nr 8/2017: Deodorant

mama nr 7/2017: Solpuder

mama nr 6/2017: BB cream med solskyddsfaktor

mama nr 5/2017: Brun utan sol

mama nr 4/2017: Silverschampo- och balsam

mama nr 3/2017: Volymmascara

mama nr 2/2017: Torrschampo

mama nr 1/2017: Hårolja

mama nr 13/2016: Ansiktskräm

mama nr 12/2016: Foundation

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljare och vissa via affiliatetjänsten Apprl.

NUVARANDE Bäst i test: Volymmascarorna som ger flirtiga fransar
NÄSTA Jennies son fick feberkramp: ”Trodde att jag skulle förlora mitt barn”