Älskar du också torrschampo och undrar vilka som är bäst i test? mamas skönhetsredaktör Frida Fahrman har testat de flesta som finns på marknaden. Här är hennes favoriter!

Torrschampo – så får du bäst resultat
• Skaka flaskan och spraya sedan jämnt över håret, cirka 20 centimeter ifrån, för att inte få vita puderfläckar. Borsta sedan igenom håret.
• Spraya i hårrötterna och underhåret, inte över längderna, för bäst resultat. Det är oljan du vill absorbera.
• Frisörer menar att man helst inte ska tvätta håret mer än två gånger i veckan, där emellan kan du använda torrschampo för att matta ned håret och forma fina frisyrer med struktur.

Torrschampo: Bäst i test

1. Både spray & torrschampo

Doo Over dry powder, 259 kr/250 g, Kevin Murphy.

Den här mixen av hårspray och torrschampo har en stark doft till en början, som sedan försvinner snabbt. Produkten ger bra stadga och volym som en spray, vilket passar bra om du vill göra en håruppsättning, och tar samtidigt bort det feta som ett torrschampo. Den ger inget vitt pulver och passar för alla hår. Dock något svår att borsta ur.
Betyg: mmmm

Torrschampon bäst i test med bland annat Batiste

Foto: Therese Lundell

Torrschampon som fått bäst i test. Från vänster: 1. Kevin Murphy 2. R + Co 3. Batiste 4. LCC

2. Puder med fukt

Skyline Dry shampoo powder, 399 kr/57 g, R+Co.

Torrschampo i puderform som pumpsprayas i hårbotten. Mattar inte ner håret utan innehåller jojobaolja som behåller hårets naturliga glans. Håret känns nytvättat och mjukt och blir inte kladdigt efter applicering. Funkar fint även på mörkt hår. Minus för doften som är för påtaglig, men stort plus för att den är cruelty free (100% vegansk).
Betyg: mmmm

3. Lätt och fräsch

Dry shampoo Pretty & delicate, 75 kr/200 ml, Batiste.

Batiste är ett lättare torrschampo som har en diskret doft av ros och vanilj. Produkten känns lätt och otroligt fräsch. Passar perfekt när man inte vill ha så mycket produkt eller använda den ofta. Dessutom blir håret inte strävt och den går enkelt att borsta ur. Bra pris!
Betyg: mmmm

Prenumerera på mama

4. Torrschampo som passar alla hårfärger

Good To Go Light dry schampoo, 119 kr/250 ml, LCC.

Tre produkter för alla hårfärger som ger perfekt mängd. Den för blont hår ger ganska mycket vitt pulver utan att bli för matt och mjöligt. Den för brunt hår (som jag lät en vän testa) ger en del bruna pigment, så se till att tvätta händerna om du råkat föra handen genom håret. Doftar gott och är extremt prisvärd. Finns i smidig travelsize.
Betyg: mmmmm

5. Ger mycket volym

Style & Finish Dry schampoo, 219 kr/250 g, Maria Nila.

Ett perfekt torrschampo till vardags, eftersom det är lätt och enkelt att borsta ur plus att det går att använda under flera dagar utan att bli kladdigt. Doften är god och inte för genomträngande. Känslan blir matt och luftig med härlig volym. Passar alla hårtyper.
Betyg: mmmm

6. Torrschampo med perfekt struktur!

Dry schampoo, 285 kr/120 g, Mr Smith.

Jag älskar den här smala flaskan, som både är snygg och lätt att hålla i. Det är otroligt bra tryck i den, så det är lätt att hålla den en bit ifrån och svepa över hela håret. Det behövs väldigt lite, och den ger en fräsch supermatt känsla direkt. Ger bra struktur utan att tynga ner.
Betyg: mmmmm

Torrschampon som fått bäst i test var bland annat Maria Nila

Foto: Therese Lundell

Fler torrschampon som fått bäst i test: 5. Maria Nila 6. Mr Smith 7. Björn Axén

7. Härlig nyhet

Green Apple, 100 kr/150 ml, Björn Axén.

Ett lätt torrschampo som har ordentligt tryck i flaskan. Det lämnar en sval, skön känsla i håret med en något matt finish. Den ger inget vitt pulver och passar därför alla hår. Äppeldoften är god och somrig. Finns även i dofterna Sunny Grapefruit och Sweet Blossom.
Betyg: mmmm

Artikeln är publicerad i mama nr 4 2018. Nu finns nr 5 i butik!

mama omslag nr 5 2018

Foto: Katarina Malmström Brown

NUVARANDE Torrschampo – bäst i test enligt skönhetsredaktören
NÄSTA Ett trotsbarns 10 budord (vi har alla behövt genomlida detta)