Tämj ditt torra, spröda vinterhår med en vårdande hårolja. Beautyproffset Frida Fahrman ger dig sina favoriter!

mama - Bäst i test - Håroljor - Shu Uemura, Loreal, Kevin Murphy

1. Fantastisk produkt – redaktionens favorit!

Betyg: mmmmm
Kameliaolja, som är en av ingredienserna i denna tjocka hårolja, är både skyddande och närande och sägs ligga bakom japanska geishors långa blanka hår. Doftar jättegott, liksom fruktigt. Torkar in fort trots den rika konsistensen. En fantastisk produkt!
Essence absolute nourishing oil, Shu Uemura.
Läs mer och köp här.

2. Prisvärd favorit

Betyg: mmmmm
Det här är en riktigt härlig favorit som sugs upp snabbt av håret. Doftar verkligen supergott och glasflaskan känns lyxig (tappa den inte i golvet bara!). Innehåller vårdande avokadoolja och druvkärneolja och passar alla typer av hår.
Mythic oil, L’Oréal Professionnel.
Läs mer och köp här.

3. Frisörernas favorit

Betyg: mmmm
Den här oljan vet jag att många frisörer själva använder. Den har en god doft och konsistensen är något tjockare, nästan som en gel. Sägs motverka hårets åldrande, och är väldigt lätt att applicera. Håret blir glansigt utan att kännas fett.
Young again infused treatment oil, Kevin Murphy.
Läs mer och köp här.

mama - Bäst i test - Håroljor - Living Proof, Morrocanoil

4. Prisvinnande kändisolja

Betyg: mmmm
Jennifer Anistons egna hårmärke imponerar, inte minst med den här prisvinnande oljan. Den är framtagen för att likna hårets egen olja och är helt silikonfri till skillnad från många andra håroljor. Är superlätt i konsistensen och passar därför även dig med lite fetare hår!
No frizz nourishing oil, Living Proof.
Läs mer och köp här.

5. En äkta klassiker

Betyg: mmmm
En klassiker bland håroljor, och doften känns direkt igen, en riktig signumdoft. Konsistensen är härlig både i handen och mot håret och oljan är otroligt dryg. Just den här håroljan är en light-version, anpassad efter så kallat skandinaviskt hår som ofta är fint och tunt.
Moroccanoil treatment light, Morrocanoil.
Läs mer och köp här.

mama - Bäst i test - Håroljor - Maria Nila, Schwarzkopf

6. Perfekt för färgat hår

Betyg: mmm
Ger direkt ett glansigt och mjukt resultat. Är 100 procent vegansk, och består bland annat av arganolja som är en riktigt bra hårkompis. Innehåller UV-skydd som gör att färgat hår håller längre. Den starka doften drar dock ner betyget något.
True soft argan oil, Maria Nila.
Läs mer och köp här.

7. Bästa budgettipset

Betyg: mmm
Har du färgat hår är det här ett smart val som både vårdar och ger glans, dessutom till ett riktigt bra pris. Gultonad olja (men den färgar inte!) som doftar sött av fruktigt godis, ett plus för den smidiga lilla pumpflaskan.
Gliss Ultimate color oil elixir, Schwarzkopf.
Läs mer och köp här.

Alla skönhetsprodukter som fått bäst i test

I varje nummer av mama gör vår skönhetsredaktion ett skönhetstest och listar de bästa produkterna – nyheter som klassiker.

Läs fler skönhetstest här:

Bäst i test: Mascaror

Bäst i test: Deodoranter

Bäst i test: Solpuder

Bäst i test: Ansiktskrämer

Bäst i test: Torrschampo