Hej snålblåst i lekparken! Mota bort vinterfnaset med en riktigt fuktgivande dagkräm. Här är skönhetsredaktör Frida Fahrmans favoriter!

Ansiktskräm 1: Ekologisk i fin flaska

Den här ekokrämen är väldigt lätt i konsistensen och har en god, lågmäld doft. Det känns verkligen som om den tillför fukt, huden blir mjuk direkt och inte klibbig. Praktisk pump som doserar en bra mängd!

Biohydrate total moisture day lotion, 259 kr/50 ml, Estelle & Thild.

Betyg: 4/5

Ansiktskräm 2: Magisk doft

Morot, bergamott och rosmarin gör att denna ekologiska kräm doftar magiskt gott! Något krämigare och tjockare i konsistensen – trots det torkar den in fort. Dessutom är det en snygg burk att ha på badrumshyllan.

No 101 ansiktscrème morot/bergamott, 369 kr/50 ml, L:a bruket.

Betyg: 5/5

Ansiktskräm 3: Praktisk liten tub

Härligt rosendoftande kräm som bara har naturliga ingredienser – fräscht. Lättare och mindre fet än den klassiska Rosencremen, men lika vårdande. Den är lätt att applicera, även om den kan kännas lite klibbig alldeles i början.

Rose day cream light, 192 kr/30 ml, Dr Hauschka.

Betyg: 3/5

Ansiktskräm 4: Högt SPF

Isabella Löwengrip levererar! Otroligt fuktgivande och behaglig. Passar speciellt för torr och känslig hy. Stort plus för den höga solskyddsfaktorn, perfekt för en dag i skidbacken. Snygg och smidig pumpflaska, dessutom!

Protect my face facial cream Spf 50, 329 kr/50 ml, Löwengrip Care & color.

Betyg: 5/5

ANNONS

Ansiktskräm 5: För en torrare hy

Mjuk och len hud på ett kick får du av den här ekorekokrämen, som också sägs motverka fina linjer. Passar en något torrare hy, eftersom den är lite fetare. God doft som dock kan kännas aningen stark, vilket drar ner betyget något.

Smoothing day cream wild rose, 229 kr/30 ml, Weleda.

Betyg: 3/5

Ansiktskräm 6: Klassikerfavorit

En klassisk ansiktskräm, både i doft, konsistens och förpackning. En lätt kräm som känns helt perfekt på huden, och som passar normal till fet hy allra bäst. Solskyddsfaktor 15 gör den här krämen till en daglig favorit för mig.

Beautiful skin day cream, 175 kr/50 ml, No 7.

Betyg: 5/5

ANNONS

Ansiktskräm 7: Prisvärd mjukis

Lätt, återfuktande och superbra som makeupbas. Berikad med E-vitamin och naturlig sheaolja. Torkar in fort och gör huden mjuk. Ett stort plus för att den är helt parfymfri – och för att den dessutom är väldigt prisvärd.

Face day moisturising day cream, 99 kr/50 ml, Aco.

Betyg: 4/5

Ansiktskräm 8: För känslig hy

Klassiker för dig med känslig och torr hy, och till rätt bra pris. En skön och mjukgörande, något fetare, kräm, som reducerar rodnad och stramhet i huden. Parfymfri och med solskyddsfaktor 15. Kommer i en fin burk.

Sensitive day cream, 99 kr/50 ml, Nivea.

Betyg: 3/5

Alla skönhetsprodukter som fått bäst i test

I varje nummer av mama gör vår skönhetsredaktör Frida Fahrman ett skönhetstest och listar de bästa produkterna – nyheter som klassiker.

Läs alla skönhetstest här:

mama nr 9/2017: Mascara

mama nr 8/2017: Deodorant

mama nr 7/2017: Solpuder

mama nr 6/2017: BB cream med solskyddsfaktor

mama nr 5/2017: Brun utan sol

mama nr 4/2017: Silverschampo- och balsam

mama nr 3/2017: Volymmascara

mama nr 2/2017: Torrschampo

mama nr 1/2017: Hårolja

mama nr 13/2016: Ansiktskräm

mama nr 12/2016: Foundation

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljare och vissa via affiliatetjänsten Apprl.

NUVARANDE Bäst i test: Ansiktskrämerna som återfuktar på djupet
NÄSTA Designern Valerie Aflalo: ”Jag pratar inte om skönhet med mina döttrar”