Godaste wrapsen!

12 stycken

Ugn 200˚
 
Du behöver:

1 påse tandoori kryddmix
2 dl matyoghurt
900 g kycklingbröstfilé

Vitkålssallad:
3 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
1 msk honung
1 msk pressad citron
salt och peppar
vitkålshuvud
1–2 dl gula russin
2 dl valnötter, hackade

12 mjuka tunnbröd
ca 12 salladsblad, t ex romansallad

Gör såhär:
Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter. Tillaga i ugnen tills kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.

Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.

Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

Recept från boken ”Laga mat tillsammans” av Sara Begner.