En vårig potatissallad passar perfekt på påskbordet. Recept av mamas matbloggare Monica Eisenman.

4 portioner

DU BEHÖVER:
500 g delikatesspotatis
250 g färsk sparris
100 g sockerärtor
100 g haricots verts
100 g rädisor
100 g parmesan, riven
1 kruka basilika, hackad
4 msk vit balsamvinäger
5 msk olivolja
2 msk honung
1 msk dijonsenap
salt och peppar
ärtskott och solrosskott till ­garnering

GÖR SÅ HÄR:
Koka potatis och låt svalna. Skär sparris i bitar. Förväll snabbt sockerärtor, haricots verts, sparris och rädisor var för sig i lättsaltat vatten. De ska fortfarande vara knapriga! Skölj med kallt vatten.

Blanda parmesan, basilika, vit balsamvinäger, olivolja, honung och dijonsenap. Rör ihop alla ­ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med ­ärt- och solrosskott.
Tips! På alltommat.se hittar du fler smarriga recept på potatissallader –allt från ljummen med vinägrett eller med fransk och kapris!

NUVARANDE Vårvacker potatissallad
NÄSTA Örtmarinerad lammfilé