Grön middagsdag med rotfrukter och halloumi! Mjuk söt pumpa blir gott till den lite salta och knapriga osten.

4-6 portioner.

Tillagningstid: 1 timme.

DU BEHÖVER:
1 butternutpumpa
3 morötter
3 palsternackor
3 rödlökar
2 fpk halloumiost (à 150 g)
1 kruka basilika
½ vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt
½ kruka gräslök
olivolja
salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar.

3. Skala morot och palsternacka och skär i stavar. Skala och klyfta löken.

4. Blanda i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över 2 msk olja och krydda med salt och peppar.

5. Rosta i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.

6. Skär halloumin i tjocka skivor och lägg in i ugnen när det återstår 15 minuter av stektiden.

7. Mixa basilikablad och stjälkar med vitlök och hälften av yoghurten. Använd stavmixer.

8. Vänd in resten av yoghurten med en sked och smaka av med salt och peppar.

9. Servera den rostade pytten toppad med finhackad gräslök och basilikasås.