Pernilla Wahlgrens variant på den klassiska toscakakan, med ett extra lyxigt täcke med massor av nötter och frön.

Cirka 20 bitar.

Du behöver:
150 g smör
1 dl mjölk
4 ägg
3 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Toscatäcke:

150 g smör
1 dl strösocker
1 dl sirap
½ dl vetemjöl
4 dl blandade nötter och frön, gärna mandel, valnöt, hasselnöt, pekannöt, pumpafrö och solrosfrö.

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Häll mjölken i smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en burke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna samt smörmjölken till bunken med ägg och socker och blanda till en jämn smet.

2. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.

3. Blanda under tiden till toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret, sirap och mjöl. Låt puttra några minuter på svag värme tills smeten blivit lite simmig. Blanda i nötter och frön. Bred toscasmeten på kakan och sätt tillbaka i ugnen, nu på mitten. Grädda ytterligare cirka 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.

Recept från "Pernillas praliner".

NUVARANDE Tosca de luxe
NÄSTA Mammafokus i USA-valet