Pernilla Wahlgrens Torta di Pernilla är chokladtårtornas chokladtårta, med extra allt!

Cirka 20 bitar.

Du behöver:
250 g mörk choklad
5 ägg
1 msk vetemjöl
200  smält, avsvalnat smör
3 dl strösocker

Glasyr:
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
25 g smör
1 dl florsocker

Gör så här:

1. Smält chokladen till tårtan i en rymlig skål över vattenbad. Ta från värmen och knäck i ett ägg i taget i skålen, rör med en sked. Blanda också försiktigt i mjöl, smör och socker och blanda till en slät, blank kräm. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten, men den stelnar när den svalnar.

2. Koka upp grädden till glasyren och ta från värmen. Bryt ner chokladen i grädden och klicka i smöret. Rör tills de har smält. Värm försiktigt på plattan om det behövs. Rör ner florsocker. Ställ glasyren en stund i kylen så att den får en krämig konsistens. Bred glasyre på tårtan när den är helt avsvalnad.

Recept från "Pernillas praliner".

NUVARANDE Torta di Pernilla
NÄSTA Benjamins marmorerade cheesecakebrownies