Smulpaj med röda frukter

Du behöver:
100 g blandad frukt, till exempel björnbär, röda vinbär, hallon och blåbär

Till smuldegen:

6 söta kex
25 g fruktsocker
1 msk kanel
15 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smula tre kex och sprid ut smulorna i en ugnsform, lägg sedan en blandning av frukt över smulorna. Smula sedan tre kex till i en skål och blanda dem med fruktos, kanel och smält smör. Häll försiktigt över blandningen i ugnsformen och garnera med frukt högst upp. Grädda i ugnen 15 minuter.

Fransk toast med honung och kanel

Du behöver:
1 skiva surdegsbröd
1 ägg
250 ml mjölk
½ tsk kanel
25 g honung
10 g osaltat smör

Gör så här:

Blanda honung och halva mängden kanel. Skär brödet i två fyrkanter. Vispa ägg med ljummen mjölk. Tillsätt resten av kanelen och blötlägg brödet i blandningen. Värm en teflonpanna med smält smör och lägg ner brödskivorna. Stek på hög värme i en minut, på varje sida. Lägg i mer smör och stek skivorna tills de är gyllenbruna. Häll honung på ena sidan av brödet och stek igen. Servera med färskt smör och honung.

NUVARANDE Smulpaj med röda frukter och fransk toast
NÄSTA Frasiga smördegshjärtan