Smulpaj med röda frukter

Du behöver:
100 g blandad frukt, till exempel björnbär, röda vinbär, hallon och blåbär

Till smuldegen:

6 söta kex
25 g fruktsocker
1 msk kanel
15 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smula tre kex och sprid ut smulorna i en ugnsform, lägg sedan en blandning av frukt över smulorna. Smula sedan tre kex till i en skål och blanda dem med fruktos, kanel och smält smör. Häll försiktigt över blandningen i ugnsformen och garnera med frukt högst upp. Grädda i ugnen 15 minuter.

Fransk toast med honung och kanel

Du behöver:
1 skiva surdegsbröd
1 ägg
250 ml mjölk
½ tsk kanel
25 g honung
10 g osaltat smör

Gör så här:

Blanda honung och halva mängden kanel. Skär brödet i två fyrkanter. Vispa ägg med ljummen mjölk. Tillsätt resten av kanelen och blötlägg brödet i blandningen. Värm en teflonpanna med smält smör och lägg ner brödskivorna. Stek på hög värme i en minut, på varje sida. Lägg i mer smör och stek skivorna tills de är gyllenbruna. Häll honung på ena sidan av brödet och stek igen. Servera med färskt smör och honung.