Den färgglada regnbågstårtan ser nästan tråkig ut - tills man skurit första biten och ser dess färgglada prakt.

DU BEHÖVER:

6 pannkakor:

2 ägg
5 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
6 msk socker
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
4 msk smör

Glasyr:

150 g Philadelphiaost
8 dl florsocker (1 pkt)
2 tsk vaniljsocker
juice av en halv lime
100 g mjukt smör

Övrigt:

karamellfärg (gul, röd, blå och grön)

GÖR SÅ HÄR:

Pannkakor: Börja med att blanda ägg och mjölk. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i äggsmeten. Vispa smeten slät.

Dela upp smeten i sex skålar och häll i karamellfärg, lite i taget.

Röd pannkaka: några droppar rött.

Orange pannkaka: några droppar gult och någon droppe rött.

Gul pannkaka: några droppar gult.

Ljusgrön pannkaka: några droppar gult och någon droppe blått.

Turkos pannkaka: några droppar blått.

Blå pannkaka: några droppar blått och någon droppe rött.

Stek en pannkaka i taget på medellåg värme i en liten stekpanna (ca 20 cm). När det bildats en massa bubblor på ovansidan är det dags att vända. Pannkakorna ska vara ljusa. Lägg pannkakorna på separata tallrikar eller med gladpack emellan. Låt svalna.

Glasyr: Blanda alla ingredienser ordentligt och sprid ut glasyren med en stekspade mellan varje pannkaka och sist på utsidan.

Tips!
Använd gärna två stekpannor istället för stekspade när du steker pannkakor. När pannkakan är klar att vändas placerar du hela stekpannan uppochner över den andra stekpannan.

Recept ur boken ”Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk” av Sara Alinder (Ica bokförlag).

 

 

 

 

På vår systersajt ”Allt om mat” hittar du massor av fler recept på amerikanska pannkakor och även andra variationer på pannkakor!

NUVARANDE Regnbågstårta med amerikanska pannkakor
NÄSTA Emma Igelström: ”Olivia bor hos mig varannan helg”