Skaldjur är som härligast på hösten, så hugg in och njut så det bara tjongar om det. De här små räk- och krabbkakorna är så goda att det liksom inte går att beskriva i ord. Vi säger så här: Gör dem bara! Och du måste njuta av dem tillsammans med vår fantastiska majrove-coleslaw!

4 portioner

Du behöver:
250 g krabbkött (från färsk krabba eller burk)
250 g skalade räkor, hackade
3 vårlökar, finhackade
1–3 gröna chilifrukter, ­finhackade
4 vita rostbrödskivor
2 äggvitor
salt och peppar
pankoströbröd (eller vanligt ströbröd)
smör

Majrove-coleslaw:
2 gröna krispiga äpplen, ­skalade och grovt rivna
1 majrova, skalad och grovt riven
1 dl koriander, hackad
1 dl mynta, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 lime, skal och jucie
4 msk vitvinsvinäger en skvätt flytande honung
4 msk majonnäs
4 msk olja
salt och peppar

Gör så här:
Hacka köttet och grönsakerna, och ta bort kanterna på brödet. Blanda sedan dessa ingredienser, kryddorna och äggvitorna till en jämn smet. Forma små biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem i en medelvarm panna tills de har fin färg.

Majrove-coleslaw:

Riv äpple och majrova. Låt det ­rivna stå i en skål och vänta ­medan du vispar ihop alla övriga ingredienser. Smaka av och njut. Vänd sedan över dressingen på äpple- och majroverivet. Rör om. Servera dina krabbkakor med denna fantastiska coleslaw. Och kanske med lite ris?

NUVARANDE Räk- och krabbkakor med majrove-coleslaw
NÄSTA Äppelsoppa