Supergoda potatismuffins - ett perfekt och lite annorlunda tillbehör.

Cirka 12 muffins

DU BEHÖVER:
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
1 dl naturell yoghurt eller fil
1 dl vatten
½ dl olivolja

Till fyllningen:

180 g rå färskpotatis
100 g grovriven kryddost eller annan
vällagrad ost

GÖR SÅ HÄR:
Värm upp ugnen till 200 grader. Förbered en muffinsplåt eller en ugnsplåt med stora muffinsformar. Blanda alla torra ingredienser. Vispa upp äggen i en bunke och tillsätt yoghurt, vatten och olja. Vänd ner mjölblandningen samt ¾ av osten och dillen i bunken. Rör om till en jämn smet.

Tvätta och klyfta potatisen fint. Fyll varje form till ¾ och fördela potatis, resterande dill och ost i formarna. Tryck ner fyllningen lätt i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera gärna muffinsen ljumma – antingen nybakade eller uppvärmda.

Recept ur boken ”Till sommaren – mat för många” av Lisa Lemke.

NUVARANDE Potatismuffins med ost
NÄSTA Kall morots- och kokossoppa