12–14 stycken

DU BEHÖVER:
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 dl mjölk
2 ägg
75 gram smör, smält

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål.

2. Vispa ihop mjölk och ägg och tillsätt det.

3. Smält matfettet och rör försiktigt i det till en jämn smet.

4.
Fördela smeten i muffinsformar eller muffins-panna. Grädda cirka 20–25 minuter.

 

Gul frosting:

DU BEHÖVER:
4 dl florsocker
50 g smör
125 g färskost (t.ex Philadelphia)
1 tsk vaniljarom
gul hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa samman florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost och vispa på hög hastighet tills krämen är lätt och luftig. Om frostingen är för tunn kan mer florsocker tillsättas.

2. Färga frostingen med gul hushållsfärg.

3. Täck muffinsen med gul frosting. Använd spritspåse. Det finns också färdig frosting på bland annat Panduro.

NUVARANDE Påskcupcake
NÄSTA Barnens tiramisu