Någon form av lamm ska man bara ha på påskbordet. mamas matbloggare Monica Eisenman bjuder på ett recept på en smaskig örtmarinerad variant.

4 portioner

DU BEHÖVER:

Marinad:
1 kruka basilika
2 krukor salvia
1 liten vitlöksklyfta, pressad
2 tsk strösocker
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
ca 3 msk olivolja
ca 500 g lammfilé
Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
Mixa ihop ingredienserna till ­marinaden i en matberedare ­eller med mixerstav. Täck köttet med marinaden och ställ kallt i minst 1 timme, gärna över ­natten.

Värm ugnen till 125 grader. Värm lite olivolja i en stek­panna. Plocka upp köttet ur marinaden (men spara marinaden) och stek köttet tills den får en fin yta.

Lägg köttet i en ugnsform. Täck med marinaden och ställ in i ­ugnen i cirka 20 minuter eller tills köttet får en innertemperatur på 58 grader. Låt vila under folie i 10 minuter och skär sedan i ­tunna skivor. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt.

NUVARANDE Örtmarinerad lammfilé
NÄSTA Ägg i cocotte med lax och löjrom