Den här nudelsalladen är lika god varm som kall.

4 portioner

DU BEHÖVER:
2 dl sesamfrön
300 g morot
150 g sockerärter
15 cm purjolök
250 g broccoli
3–4 vitlöksklyftor
300 g äggnudlar
2 msk neutral olja
1½ dl ljus soja
1½ msk sesamolja
1½ dl sweet chili
1½ msk sambal oelek
4 msk färskpressad limesaft

GÖR SÅ HÄR:

Rosta sesamfröna under omrörning i en torr stekpanna. Skala och strimla morötterna riktigt tunt. Strimla sockerärtor och purjolök och dela broccolin i små bitar. Hacka vitlöken. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp oljan i en wokpanna eller
i stor stekpanna och fräs vitlöken och grön­sakerna hastigt. Tillsätt alla övriga ingredienser utom nudlar och sesamfrön och woka på het värme en kort stund. Tillsätt äggnudlarna, vänd runt allt. Tillsätt sesamfröna och smaka eventuellt av med salt och mer limesaft. Servera salladen varm eller kall.

Recept från boken ”Till sommaren – mat för många” av Lisa Lemke.

NUVARANDE Nudelsallad med sesam och lime
NÄSTA Grillad hoisin-kyckling