Ingefära är känd för att kunna lindra illamående och därför perfekt för dig mår illa under graviditeten. Matbloggaren Monica Eisenman bjuder på det här receptet på en god morotssoppa.

Cirka 4 portioner

När jag mådde illa ville jag bara äta ”snäll” mat. Denna soppa var len och go för magen. Dessutom är ingefäran känd för att lindra illamående. Detta recept är beräknad för 4 portioner men går utmärkt att frysa in.

Du behöver:
1 gul lök, finhackad
cirka 2 msk raps- eller solrosolja
2 potatisar, skalade och tärnade
500 g morötter, skalade och skivade
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
2 msk färskriven ingefära
1 dl färskpressad apelsin
rivet skal från ½ apelsin
salt och peppar

Crème fraiche till servering

Gör så här:

Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull i några minuter. Lägg ner morötter och potatis i kastrullen och fräs alltihopa i
ytterligare några minuter. Tillsätt sedan buljongen och ingefäran och sjud soppan i cirka 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i pressad apelsinsaft samt skal. Värm soppan och späd med ytterligare lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche.

NUVARANDE Morotssoppa med ingefära och apelsin
NÄSTA 3 nyttiga röror för dig som är gravid