Barnsligt söta våffelsandwichar!

8–10 våfflor

DU BEHÖVER:

100 g smör eller 50 g smör och 0,5 dl
vispgrädde (ovispad)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
4 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR:
1. Finhacka rödlök, stek baconbitar och rör ned dessa i rikligt med crème fraîche (det går lika bra att skippa rödlöken).

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål (använd gärna en vanlig handvisp). Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret och grädden till en jämn smet.

3. Pensla laggen med smör och grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1–2 minuter.

4. Lägg ihop två våffelhjärtan med crème fraîche-röran mellan.

5. Servera med extra crème fraîche, baconbitar och rödlök.

NUVARANDE Matig våffelsandwich
NÄSTA Hemgjorda pommes frites