DU BEHÖVER:
4 ägg, delade
400 g grovriven mandelmassa
100 g smält smör
1 tsk bakpulver
Frosting:
200 g vitchoklad, finhackad
3 msk vispgrädde
Godisägg till garnering
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.
Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i cirka 40 minuter. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Låt svalna på ett galler.
Smält chokladen i en skål över vattenbad tillsammans med grädden. Rör ihop till en slät kräm. Låt svalna något och bred sedan över kakan.
Rättelse: I receptet i mama nr 4/2013 har det smugit sig in ett fel. Det står att man behöver 200 g vit choklad till kakan och 200 g till frostingen. Det ska dock bara vara 200 g i frostingen, ingen i själva kakan.