Ett recept som blir både en god kycklingcurry och en fantastisk buljong som kan användas till god soppa eller i en risotto.

6 portioner.

Tillagningstid: 1,5 timme.

DU BEHÖVER:
2 liter vatten
2 morötter
2 gula lökar
2 tsk salt
1 hel kyckling
2 msk finhackad ingefära
1 fänkål
2 paprikor
8 potatisar
1 ½ msk currypulver
1 burk kokosmjölk (400 ml)
3 dl kycklingbuljong (buljongen från kycklingen)
½ msk majsstärkelse
+ 2 msk kallt vatten
1 kruka färsk koriander
olivolja
salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Koka upp vatten med slantade morötter, en klyftad lök och salt.

2. Lägg ned kycklingen i det kokande vattnet och låt koka ca 50 minuter
under lock.

3. Tag upp kycklingen ur buljongen och drag av köttet från skrovet med hjälp av en gaffel.

4. Skala och finhacka ingefära och en lök. Ansa och strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva potatisen och lägg i kallt vatten.

5. Stek lök och ingefära i 3 msk olja tillsammans med curry.

6. Tillsätt resten av grönsakerna och stek tillsammans i ca 3 minuter.

7. Tillsätt kokosmjölk och 3 dl kycklingbuljong. Låt småputtra ihop
ca 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.

8. Red av såsen med majsstärkelse blandat med lite kallt vatten.

9. Låt puttra ihop och rör ned kycklingköttet. Smaka av med salt och peppar.

10. Toppa med hackad koriander och servera med till exempel ris och mangochutney.