Fantastiskt god morotssoppa med kokosmjölk.

4 portioner

DU BEHÖVER:
600 g morot
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
½ urkärnad chili
1 msk neutral olja
1½ tsk malen koriander
6 dl hönsbuljong
4 dl kokosmjölk
rivet skal av 1 citron (gärna ekologisk)
2½ msk färskpressad citronsaft
salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Skala och finhacka morötterna. Hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs koriander, lök, vitlök och chili hastigt. Låt morotsbitarna fräsa med en kort stund under omrörning, tillsätt sedan hönsbuljong och kokosmjölk.

Koka upp och låt sjuda under lock i 10–12 minuter, eller tills morotsbitarna är mjuka. Mixa soppan slät, krydda med citronskal och -saft och smaka av med salt och svartpeppar.

NUVARANDE Kall morots- och kokossoppa
NÄSTA Anna arbetade i slummen i Indien