En perfekt cupcake! Alla älskar choklad och jordgubbar ...

Cirka 18 cupcakes.

DU BEHÖVER:

Chokladcupcakes, bottnar:
3 dl vetemjöl
2 dl farinsocker
6 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 dl vatten
1 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1⁄2 liter färska jordgubbar
 
Smörkrämsfrosting:
250 g osaltat smör, rumsvarmt
500 g florsocker
1⁄2 tsk vaniljpulver
5 msk mjölk
3 msk pressad citronsaft
1⁄2 dl jordgubbssylt
ev röd livsmedelsfärg

Garnering:
Strössel

GÖR SÅ HÄR:

Smörkrämsfrosting:
1. Vispa smöret på hög hastighet med elvisp eller i köksassistent tills det

"Liten kaka" av Emelie Holm.
blir slätt.

2. Tillsätt socker och vaniljpulver och fortsätt vispa på hög hastighet.

3. Sänk hastigheten och tillsätt mjölken.

4. Höj hastigheten igen och vispa tills krämen är fluffig, cirka 5 minuter.

5. Blanda i citronsaft och sylt. Smaka eventuellt av med lite mer citronsaft. Tillsätt eventuellt en droppe röd färg om du vill ha frostingen mer rosa.

6. Spritsa eller bred frostingen på bottnarna. Garnera med strössel.

Bottnar:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Blanda resten av ingredienserna utom jordgubbarna i en annan skål.

4. Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Skiva jordgubbarna.

5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt (grädda i två omgångar). Varva smet och jordgubbar i formarna.

6. Grädda i cirka 15–17 minuter.

7. Ta försiktigt bottnarna ur plåten och ställ på ett galler. Låt svalna.

Recept från boken ”Liten kaka” av Emelie Holm som släpps 27 mars.

NUVARANDE Jordgubbs- och chokladcupcake
NÄSTA Paul Rudd: ”Jag har aldrig provat Viagra”