En kaka som gjord för att drickas med en kopp kaffe!

Cirka 30 kakor.

Du behöver:

200 g hasselnötter
2 dl havregryn
100 g kylskåpskall mörk choklad
50 g smör
1 msk kallt starkt kaffe
2 äggulor
4 msk honung

Gör så här:

1. Rosta hasselnötterna i en torr het panna tills skalet blir flagigt. Häll över dem i en kökshandduk och gnugga dem i handduken så att skalen lossnar. Lägg cirka 30 nötter till dekoration åt sidan, en till varje kaka.

2. Mixa resten av nötterna med havregrynen till smulor. Riv chokladen på rivjärnets fina sida. Blanda ner chokladen i nötsmulet tillsammans med smör i klickar, kaffe, äggulor och honung. Blanda ihop till en deg.

3. Forma bollar av degen och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt med en nöt nertryckt i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 7-10 minuter.

Recept från "Pernillas praliner".

NUVARANDE Italienska nötkaffekakor
NÄSTA Torta di Pernilla