Familjefavoriten köttfärssås och spaghetti som en lyxigare variant med långkokt högrev. Gör en stor sats och ät till både vardag och fest!

6 portioner.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar koktid.

DU BEHÖVER:
1 kg högrev (eller grytbitar om man har ont om tid)
1 morot
100 g rotselleri
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon (140 g)
3 msk tomatpuré
2 burkar körsbärstomater på burk
2 dl vatten
1 ½ tsk strösocker
2 msk balsamvinäger
½ tsk torkad timjan
½ tsk torkad rosmarin
½ dl olivolja
smör
salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Putsa köttet och skär i grytbitar (ca 2 x 2 cm).

2. Skala och tärna morot och rotselleri i småbitar.

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna bacon.

4. Bryn köttet i smör, salta och peppra. Flytta över till en gryta.

5. Stek bacon tillsammans med lök, vitlök och tomatpuré. Lägg i grytan.

6. Tillsätt morot, rotselleri, tomat, vatten, socker, vinäger, örter och olja.
Låt småkoka under lock ca 2 ½ timme.

7. Lyft av locket och låt småkoka ytterligare 30 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

8. Servera med spaghetti och parmesan!