Kalljäs över natten och baka ut dem på morgonen - njut dem sen med marmelad och cream cheese!

Cirka 25 bröd

Mjuka frukostfrallor med smak av anis och fänkål, godast ny­bakade! Går bra att kalljäsa över ­natten i kylen och ta fram och baka ut på ­morgonen.

Du behöver:
50 g smör
5 dl mjölk 3%
50 g jäst
1 ½ tsk salt
2 ½ msk mörk sirap
1 tsk anis (mald)
2 tsk fänkål (mald)
12–14 dl rågsikt

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölk­en och låt svalna.
2. Smula sönder jästen i en bunke och blanda med mjölk och smör.
3. Tillsätt kryddor, salt, sirap och mjöl. Arbeta ihop till en smidig och fast deg.
4. Lägg i en bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa cirka 1 timme.
5. Baka ut på mjölat bord och kavla ut. Tryck ut hjärtan med pepparkaksform och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Forma hälften till ­runda frallor.
6. Jäs ytterligare 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225°.
8. Baka i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
9. Servera med jordgubbsmarmelad och cream cheese.

NUVARANDE Hjärtbröd
NÄSTA Grahamsgröt med bär och rostade nötter