Hemgjorda pommes frites blir minst dubbelt så goda som färdigköpta! Med en sås att doppa dem i blir de en garanterad succé på barnkalaset.

4 portioner

DU BEHÖVER:
8 stora fasta potatisar
1–2 liter olja (majs-, solros- eller jordnötsolja)

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär potatisarna i stavar. Lägg dem i kallt vatten en stund, torka dem sedan torra med en handduk.

2. Värm oljan till cirka 120 grader. Lägg ner pommes fritesen och fritera i cirka 10 minuter. Första omgången ska de inte få yta utan bara bli mjuka.

3. Ta upp med en hålslev och låt stavarna droppa av i ett durkslag. Så här långt kan man förbereda rätten upp till ett dygn i förväg.

4. Värm oljan till cirka 180 grader. Lägg ner pommes fritesen igen och fritera tills de får en gyllene färg och en lite knaprig yta. Ta upp dem och låt oljan rinna av. Salta och servera.

5. Servera med valfri sås (vi har majonnäs i burken) och morots- eller gurkstavar. Sätt namnlappar på små påsar eller kartonger.

NUVARANDE Hemgjorda pommes frites
NÄSTA Bloggar vi gillar: Mitt liv i Edinburgh