4 portioner
DU BEHÖVER:
Kycklingspett:
500 g kycklingfilé
3 msk ketchup
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
2 tsk olivolja
½ tsk spiskummin
Pastasallad:
300 g pasta
½ gurka
1 knippe rädisor
250 g körsbärstomater
150 g fetaost
1 dl kalamataoliver
olivolja
salt och nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Tärna kycklingen.
2. Blanda med alla ingredienser till marinaden. Låt stå ca 1 timme i kylen. Ta fram och trä på spett.
3. Salta och peppra kycklingen. Grilla runtom ca 10–15 minuter tills kycklingen är genomstekt.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
5. Skala och skär gurkan i bitar. Skölj och halvera rädisorna. Halvera tomaterna. Tärna fetaosten.
6. Lägg upp alla ingredienser på ett fat.
7. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
8. Servera de grillade spetten tillsammans med pastasallad och yoghurtröra. Pressa grillad citron över spett och sallad.
Ps. Här, på vår systersajt alltommat.se, hittar du fler enkla recept på matiga pastasallader!