Grillade kycklinglår marinerade i hoisin-marinad blir perfet fingermat på utflykten.

4 portioner

DU BEHÖVER:
4 kycklinglår

Marinad:
2 stora vitlöksklyftor
2 dl hoisinsås
4 msk ljus soja
2 tsk sambal oelek
1 tsk nymalen svartpeppar
2 tsk salt

GÖR SÅ HÄR:

Finhacka eller riv vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklinglåren i en kraftig plastpåse, häll i marinaden, knyt om och skaka runt så att marinaden fördelar sig jämnt över dem. Låt ligga i kylskåp i minst 2 timmar, vänd på påsen några gånger under tiden.

Värm under tiden upp ugnen till 225 grader, grillfunktion. Lägg kycklinglåren i en ugnsform och grilla dem i mitten av ugnen i cirka 35
minuter, eller tills de är helt genomstekta. Får kycklingen för mycket färg innan den är helt genomstekt kan du täcka över den med aluminiumfolie.

Recept från boken ”Till sommaren – mat för många” av Lisa Lemke.

NUVARANDE Grillad hoisin-kyckling
NÄSTA Potatismuffins med ost