Låt alla hungriga plocka ihop sin egen taco. Använd grillad entrecôte som grund och välj sedan mellan guacamole, tomater, majs, chili, lime och annat gott i den grillade tacon. Den syltade löken är en riktig höjdare!

4 portioner

DU BEHÖVER:
600 g entrecôte
2 tsk spiskummin
2 tsk anchochilipulver
250 g körsbärstomater, gärna blandade färger
1 röd chilifrukt
4 majskolvar
8 vetetortilla
1 lime
salt och nymald svartpeppar

Övrigt:
syltad rödlök
guacamole
gräddfil

GÖR SÅ HÄR:
1. Gör den syltade löken (se recept längst ner).

2. Gnid in köttet med kryddorna. Låt stå minst 15 minuter.

3. Halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla grönsaker i små skålar.

4. Gör guacamolen.

5. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla cirka 5 minuter på varje sida. Grilla sam­tidigt majsen. Grilla tortillabrödet strax innan servering och linda in i folie för att hålla brödet mjukt och varmt.

6. Servera kött och grönsaker tillsammans med limeklyftor, syltad rödlök, guacamole och gräddfil.

Syltad rödlök

Blanda 2 strimlade rödlökar med 3 tsk strösocker, 2 msk rödvinsvinäger och 2 krm salt. Låt stå minst 20 minuter så att löken blir riktigt mjuk, söt och rosa. Alla i familjen kommer att älska den här löken!

NUVARANDE Grillad familjetaco
NÄSTA Grillade kycklingspett med pastasallad