En frukost med massor av härlig smak av sommar!

Krispig granola  

Gör en rejäl sats och förvara i glasburk! Detta recept fyller en 2-litersburk.

Du behöver:
4 dl dinkelflingor
5 dl havregryn
2 dl kokos
1 ½ dl pumpakärnor
1 ½  krm salt
3 msk råsocker
1 ½ dl flytande honung
½ dl vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör runt så att honungen blandas in och formar små klumpar av kladdiga gryn.
3. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Rör om var femte minut så att granolan fåren jämn och fin färg.

 

Rabarber- och jordgubbskompott

Cirka 5 dl kompott.

Fullproppad med sommarsmak som gör ­frukosten riktigt god!

Du behöver:

400 g rabarber
100 g jordgubbar
1 dl strösocker
½ dl vatten
½ dl färskpressad citronjuice

Gör så här:
1. Skär rabarber och jorgubbar i skivor.
2. Koka ihop till en kompott tillsammans med socker, vatten och pressad citron.
3. Låt svalna och förvara i kylen.