Goda färsspett som serveras med pitabröd, yoghurt och rostade pinjenötter.

10–12 spett
 
Du behöver:
10–12 blötlagda träspett, 25 cm långa
500 g nötfärs
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk malen kanel
1 tsk malen spiskummin
1 tsk kajennpeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt

Till stekning:

2 msk smör eller olivolja

Rödkålssallad:
1/4 huvud rödkål
2 msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
1 msk flingsalt

50 g pinjenötter, rostade
turkisk eller grekisk yoghurt
10–12 pitabröd

Gör såhär:
Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten. Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.

Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.

Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.

Recept från boken ”Laga mat tillsammans” av Sara Begner.