En variant på den klassiska hallongrottan med björnbärsfyllning i stället.

18 stycken

Du behöver:

125 g smör
½ dl florsocker
2 dl vetemjöl
1 påse marsánpulver
½ tsk bakpulver
Småbrödsformar
Björnbärssylt till fyllning

Glasyr:
1 dl florsocker
½ msk vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare och mixa ihop. Om degen inte riktigt går ihop kan du tillsätta 1–2 tsk vatten. Rulla ut till en längd och skär ut 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg i småbrödsformar. Ställ dem på en plåt och tryck en djup grop i varje degkula, nyp ihop eventuella sprickbildningar. Klicka i lite sylt med en tesked i varje grop. Grädda mitt i ugnen 7–9 minuter tills de har fått lite färg. Låt svalna på galler. Rör ihop glasyren och lägg över i en spritspåse, spritsa kakorna med glasyr. Förvara dem i burk eller frys in dem.

Recept från ”Svenska kakor och desserter” av Malin Landqvist.