Pernilla Wahlgrens äldsta son Benjamin är mästerkocken bakom dessa godingar!

Cirka 10 portioner.

Du behöver:

Browniesmet:
175 g smör
2 ½ dl strösocker
3 msk kakao
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl

Cheesecakesmet:
2 ½ dl ricottaost
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör så här:
1. Smörj och bröa en liten långpanna. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ner socker och kakao. Vispa i äggen. Tillsätt till sist mjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

2. Rör ihop ricotta, socker, vaniljsocker och ägg. Ringla cheesecakesmeten skedvis över browniesmeten i formen. Rör försiktigt med en gaffel så att de båda lagren blir lätt blandade.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast att röra vid. Låt den svalna i formen och skär den i tårtbitar, rektanglar eller kuber. Mums!

Recept från "Pernillas praliner".

NUVARANDE Benjamins marmorerade cheesecakebrownies
NÄSTA Tosca de luxe