En variant på tiramisu med sylt och vit choklad.

DU BEHÖVER:
6 ägg (gulor och vitor för sig)
110 g socker
500 g mascarponeost
30 savoiardikex eller strimlad sockerkaka
2,5 dl kaffe (koffeinfritt går bra)
2 matskedar valfri sylt
4 matskedar kakao
ev. vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

1. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Blanda i mascarponen och rör ihop det till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i äggsmeten.

2. Låt kexen dra en stund i kaffet och lägg ett lager i en stor form eller i sex portionsformar. Täck kexen med mascarponesmeten och bred på ett lager med sylt. Upprepa med en likadan omgång till. Tips: om barnen inte gillar kaffe­smaken, strunta i kexen och doppa i stället sockerkaksbitar i smält, vit choklad. Varva sedan den chokladtäckta sockerkakan med mascarponesmet och sylt.

3. Täck formen eller skålarna med plastfolie och låt den stå i kylskåp i fem timmar. Sikta kakao över före servering.

Recept: Klassisk Tiramisù

NUVARANDE Barnens tiramisu
NÄSTA Påskgodis: Stekta godisägg