Att grilla fisk i paket är enkelt och blir alltid gott. Här grillas lax med kokosgrädde (antingen tar du det feta lagret i en burk kokosmjölk, eller kokosgrädde från en spe­cialbutik) och curry som blir som en god sås till fisken! Paketen går att förbereda och förvara i kylen till det är grilldags.
Och går även alldeles utmärkt att göra i ugn, 200 grader i cirka 20–25 minuter!

4 portioner

DU BEHÖVER:
500 g laxfilé
250 g grön sparris
4 färska gula lökar
½ ask körsbärstomater (à 250 g)
1 orange paprika
1–1 ½ dl kokosgrädde
2 tsk currypulver
1 kruka färsk koriander
olivolja
salt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär laxen i tärningar. Skär bort och släng den nedre lite träiga delen på sparrisen. Ansa och klyfta löken. Halvera tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

2. Gör paket av folie och bakplåtspapper med ingredienserna.

3. Toppa med en klick kokosgrädde, curry och koriander.

4. Salta, peppra och ringla över lite olja.

5. Slå ihop till täta paket och grilla ca 15–20 minuter på grillen.

6. Servera med nykokt färskpotatis eller ris.

NUVARANDE Asiatiskt laxpaket
NÄSTA 3 goda grillröror