Äppelsoppa

Äppelsoppan är en god, höstig dessert som passar perfekt att servera efter fredagens älgfärsbiffar!

Du behöver:
½ kg äpplen
1 liter vatten
½ dl råsocker
1 bit kanel

2 msk potatismjöl
lite rivet citronskal
saften från en
halv citron

Gör så här:
1. Koka upp vatten, socker och kanel.

2. Skala under tiden äpplena, och skär dem i små fyrkantiga bitar.

3. Tjoffa ner äppelbitarna i soppan och låt dem koka en liten stund. Rör ut potatismjölet i en skvätt kallt vatten och häll ner redningen i soppan.

4. Koka upp, servera sedan ­soppan kall eller varm tillsammans med små mandelbiskvier. Och varför inte en klick grädde? Det har ingen dött av.

Men vi har hört rykten om människor som dött eftersom de aldrig fick en klick grädde till desserten. Så värna om livet och glöm inte grädden!

NUVARANDE Äppelsoppa
NÄSTA Vilda biffar