Denna muffinliknande bakelse doftar juligt av pepparkaka och kardemumma.

Cirka 12 stycken.

DU BEHÖVER:
100 g smör
2 dl mjölk
2 tsk hela kardemummakärnor
2 ägg
1 ½ dl ljust muscovadosocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Fyllning:
5 små röda juläpplen
lite smör och socker

Crumble:
75 gram kallt smör
1 dl havregryn
1 dl krossade
pepparkakor
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda i mjölk. Mortla kardemumma och häll ner i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt
och vitt och blanda med den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten med en slickepott.

Skala äpplena och skär i små kuber. Smörstek i en panna och strö över lite socker. Blanda frukten med smeten och skeda upp i muffinsformar.

Nyp ihop smör, havregryn, pepparkakskross och mjöl till en smulig massa och toppa varje äppelbakelse med en näve crumble.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Dekorera med lättvispad grädde och lite krossade pepparkakor.