Tillaga ägg i små portionsformar, cocotter, och servera med lax och löjrom. Recept av mamas matbloggare Monica Eisenman.

4 portioner

DU BEHÖVER:
80 g skivad kallrökt lax
Ca 1 msk smör
4 msk vispgrädde
4 ägg
20 g löjrom eller stenbitsrom
Gräslök till garnering

GÖR SÅ HÄR:

Smörj små portionsformar (cocotter). Lägg ­1 msk grädde i varje form. Knäck ett ägg i vardera form – utan att ha sönder äggulan. Lägg formarna i en traktörpanna och fyll ­pannan med vatten. Koka upp vattnet och låt sedan vattnet sjuda så att äggen tillagas. Äggen är klara när vitan precis har stelnat.

Skär laxen i 4 strimlor. Rulla ihop varje strimla så att den liknar en ros. Lägg en laxros på varje ägg tillsammans med en klick rom. Garnera med lite gräslök.

NUVARANDE Ägg i cocotte med lax och löjrom
NÄSTA Monica Eisenmans värmande gulaschsoppa