Foto: Copyright © Per Ranung, All Rights Reserved. Dett

Wraps med kyckling och vitkålssallad

Godaste wrapsen!

12 stycken

Ugn 200˚Du behöver:1 påse tandoori kryddmix2 dl matyoghurt900 g kycklingbröstfilé

Vitkålssallad:3 msk vit balsamvinäger3 msk olivolja1 msk honung1 msk pressad citronsalt och pepparvitkålshuvud1–2 dl gula russin2 dl valnötter, hackade

12 mjuka tunnbrödca 12 salladsblad, t ex romansallad

Gör såhär: Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter. Tillaga i ugnen tills kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.

Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.

Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

Recept från boken "Laga mat tillsammans" av Sara Begner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!