Vegetarisk falafelburgare

En smaskig vegetarisk falafelburgare med grillad aubergine och ajvar relish.

4 stycken

Du behöver:1 burk kikärtor, 400 g½–1 vitlöksklyfta, pressad ½ lök, hackad½ tsk sambal oelek (alt. ½ tsk chilipeppar)1 krm malen spiskummin1 tsk sesamolja1 ägg2 msk maizena1 krm salt1 krm svartpepparolja eller smör till stekning

Gör så här: Skölj kikärtorna. Lägg dem i en matbere­daren (eller stavmixa) och tillsätt resten av ingredienserna förutom maizena. Mixa till en grov massa. Rör i maizena. 

Hetta upp smör eller olja i stekpannan. Klicka ut smeten och platta till med en sked så du får 4 burgare. Stek dem cirka 3 minuter på var sida på medelhög värme tills de fått fin färg och är fasta. 

Tillbehör:Hamburger- eller pitabrödTomatRödlökSalladsbladGrillad/stekt auberginAjvar relish

Feta- och chiliröra:

 

2 dl turkisk yoghurt

 

1 vitlöksklyfta

 

100 g fetaost

 

2 msk mild green chili på burk (eller 1 tsk sambal)

 

salt och peppar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer