Veckans stjärnmamma
Veckans stjärnmamma

Veckans stjärnmamma

Var har du sett henne förut? 100 gånger? Jo, i H&M-katalogen. Möt danska megamodellen och mamman Camilla Vest, 34.

CAMILLA VEST

Ålder: 34.
Familj: Peder, 35, som jobbar för ett danskt oljeföretag, och Anna, 3,5.
Bor: Våning i TriBeCa i New York, och har en farm på 400 kvadrat i Danmark.
Gör: Toppmodell.

av Ann Beyer foto Christoffer Dracke

Danmarks BÄSTA exportvara, Camilla Vest, 34, är mest känd för att vara H&M-katalogens ansikte utåt. Åtta år i rad har hon fått uppdraget och det är rekord.
mama har plåtat henne i lilla vackra Tisvildeleje i norra Danmark, där Camilla brukar vila sig från stadspulsen.
– Det var otroligt kul att plåtas med min dotter Anna, 3,5, det brukar jag aldrig göra. Men det gick bra, hon lekte med sin danska kusin Flora och hade kul hela dagen! 

Sen ett år bor Camilla med sin man Peder, 35, och Anna, i hippa TriBeCa i New York. 

Berätta om ditt mammaliv i Äpplet!
– Det är extremt dyrt att ha barn i New York, utbrister Camilla. Vi har till exempel en heltidsanställd ­tibetansk barnflicka och det kostar. De mammor jag känner ­jobbar jättemycket för att ha råd att leva, de har knappt tid att träffa sina barn. Och när de väl är ­lediga, då ringer de och vill ordna play-dates. 

Har ni det så?
– Nej, vår lilla familj lever mer skandinaviskt, vi slappar helst hemma. Även om Manhattan har massor att erbjuda ett barn, roliga museer och många intryck. 

Peder och du har varit ett par länge.
– Ja, vi blev ihop i tonåren. Jag var en hästtjej som levde i stallet och Peder red också. Och en dag så möttes vi, helt enkelt. 

Anna, 3,5 med mamma Camilla.

Hur är han som pappa?
– Han är en pappa som, till skillnad från många amerikanska män, inte behöver barnvaktshjälp på natten om jag är borta på en jobbresa. Peder är cool. 

Hur håller ni kärleken vid liv?
– Tja, han är inte bara min man, utan också min bästa vän – och vi är bra på att uppmuntra varandra och se möjligheter.
– Men, ha ha, vi har inte fått vårt andra barn än! 

Vill du ha fler?
– Ja, jag skulle älska att ha fler barn, gärna tre. Jag kan se mig själv leka med dem på vår farm i Danmark. Och vi ska ha ett stall! Det kanske blir så om fyra–fem år, men just nu är jag för ­beroende av vibbarna i New York. 

Hur blev du upptäckt som modell?
– Jag var 14–15 år och min tio år äldre syster höll på att göra en liten klädkatalog och använde mig som modell. ”Du borde prova på jobbet på riktigt” sa fotografen och på den vägen är det. 

Varför har du blivit en sån kassako (enligt folk i reklambranschen rasslar det till i försäljningen så fortCamilla visar sin nuna)?
– Jo, jag har kul. Och när jag har ett plagg på mig ser det ut som att jag ÄLSKAR det och trivs i det. Det säljer, ja, jag säljer. De kallar mig ”Cash-milla” här i New York, haha. 

Vad har du för klädstil privat?
– Avslappnad, mycket hippiepants och jeans (favvomärket är ”Ernest Sewn”) och inte alls preppy. Och jag älskar danska smyckesmärket ”Line & Jo”, det passar så bra i min bohemiska stil. 

Du är 34, hur tänker du dig framtiden?
– Jag vill modella ett tag till, jag har ju en klassisk look som håller. Sen har jag planer på att sälja barnkläder, en del kompisar här i New York älskar ju de plagg som Anna har på sig, som danska ”Creme de la Creme”. 

Vad gör Anna och du en ledig dag?
– Jag hämtar henne på dagis, vi strosar runt på gatorna. Jag dricker en latte, hon får en barnlatte (bara mjölkskum). Ofta leker vi i parken med hennes kompisar, eller så ­följer jag henne till balett-träningen. 

Fotomodell och mamma, funkar det?
– Ja absolut, min kropp är vackrare nu än någonsin. Slankare och starkare. Jag har en kurvig kvinnas kropp – inte en spinkig tonårings. Det är bra, man ska inte vara för smal när man blir äldre. 

Tränar du mycket?
– Ja, jag springer, gör ­pilates och anlitar en rumänsk tränare som tvingar mig att göra djävulska övningar, som dock gör underverk för rumpan och magen. När Peder följde med mig till gymmet en gång höll han på att dö.
Vad säger du om Anna upptäcks som ­modell när hon är 14–15, precis som du?
– Oh no, säger jag då! Det är inte bra att vara så ung, bara en hundvalp, och bli en del av en vuxenvärld för snabbt.

I mama nr 11 (ute den 25 september) finns ett underbart modejobb med Camilla Vest.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!